Go Back
+ servings
Udskriv
4.6 fra 5 stemmer

Homemade Nuggets - McDonalds go home!

Forb. tid20 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid30 min
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Antal: 4 -6
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Chili Nuggets

  • 500 g kyllingebryst - gerne øko
  • 5 store spsk. Hellmann mayonnaise
  • 2 store spsk. Barbecue sauce køb det bedste du kan finde eller lav det selv
  • 1 stor tsk. dijon sennep.
  • En god rasp - øko eller panko
  • 2 tsk. chilipulver
  • 1 tsk. cayenne peber
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk friskkværnet peber

Krydrede Nuggets

  • 500 g kyllingebryst - gerne øko
  • 2 dl. kernemælk
  • 2 spsk. vineddike
  • 2 spsk. jomfru oliven olie
  • 2 store sammenpisket æg
  • En god rasp - øko eller panko
  • 4 spsk. revet parmesan
  • Salt/peber
  • Mel

Favoritdressing

  • 5 store spsk. Hellmann mayonnaise
  • 2 store spsk. Barbecue sauce køb det bedste du kan finde eller lav det selv
  • 1 stor tsk. dijon sennep.

Dild Ranch Dip Dressing

  • 5 store spsk. græsk youghurt
  • 2 store spsk. Hellmanns Mayonnaise
  • 3 pressede hvidløg
  • 1 bundt dild finthakket
  • 1 lille bundt purløg finthakket
  • 1 stort drys hvidløgssalt
  • Salt/peber

Sådan gør du

Chili Nuggets

  • Bland mayonnaise, barbecue sauce og dijon sennep sammen, giv det et lille vrid salt og peber. Tag halvdelen og stil på køl til serveringen. Skær kyllingen i "nuggets-størrelse", hvid du ikke kender den så er det en halv tændstiksæske. Smid stykkerne ned i resten af blandingen. Smid det på køl et par timer. Hvis du selv laver rasp, så er det nu du lige blender dit daggamle brød og giver det 15 min. ved 150 grader. Ellers så gør du sammen med dit indkøbte rasp. Når det er færdigt, så husk at tilsætte salt, peber, chili og cayenne. Doseringen af krydderier skal passe til mængden af rasp, så hvis du har ca. 2 dl. så burde det passe nogenlunde.
  • Så er det at du banker din ovn op på 300 grader og venter til den er varmere end helvedes inderst flammer! Imens tager du kyllingen og og ruller den i rasp og lægger den på bagplade med bagepapir.
  • Bag dem nu ca. 10 min, så er det klar til servering!

Krydrede Nuggets

  • Samme fremgangsmåde, skær kyllingen og smid det i en skål med kærnemælk, eddike, olie og giv det nogle gode grid salt/peber. Til det på køl nogle timer - det må gerne få helt op til 8 timer eller natten over, men ellers så kan et par timer også gøre det. Her kan du så helt frit vælge hvordan dine nuggets skal være krydret, jeg valgte at lave et mix af tørret oregano, basilikum, timian, salvie, salt og peber - valgter er dit. Når de har været på køl så så stiller du en tallerken med mel, æg og dit rasp klar - husk at blande din krydderblandingen og parmesanen i raspen. Så dypper du kyllingen i mel, æg og rasp og lægger det på en siliconemåtte eller en bageplade som er penslet grundigt med olie, ellers hænger skidtet fast! Bag det samme som ovenstående.

Favoritdressing

  • Det er sådan set bare at piske hele molevitten sammen og stille det på køl, done! Hvis du er chili-freak, så smider du lige lidt knust chili og tabasco-sauce i, så rykker det!

Dild Ranch Dip Dressing

  • Bland det hele grundigt sammen og smag til med salt/peber, til det på køl indtil servering.