Go Back
+ servings
Udskriv
4.80 fra 5 stemmer

Movie Food Theme take one: Big Kahuna Burger

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Bøffer

  • 1 kg hakket oksekød af højeste kvalitet! ingen kompromis!
  • 1 pakke bacon
  • 1 bund bredbladdet persille
  • 4 spsk. soya
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 3 løg
  • Salt og peber

Tomat relish

  • Der er link til denne i indlæget.

Tilbehør og construction

  • 1 pakke krydderboller eller dine favoritboller bag evt. selv
  • 1 stykke frisk irisk cheddar
  • Tomatrelish
  • Mayonnaise
  • Små syltede agurker

Sådan gør du

Bøffer

  • Rist bacon på en tør pande, det behøver ikke fedtstof, steg det færdige og sæt det til side, hæld nu resten af fedtet over løgene (Ohh Yes!)
  • Snit løgene i tynde skiver og svits dem i et velvoksent skvæt olie, tilsæt lidt salt, peber og sukker, de skal have 25 minutter ved svag varme.
  • Hak persillen, knus dit bacon med hånden og vend begge dele i farsen.
  • Når løgene er færdige lader du dem køle godt af og tilsætter dem og resten i farsen
  • Nu skal det trække i min. 30 gerne 60 min på køl.
  • Efterfølgende former du bøffer som passer til dine burgerboller og steger dem ved middelsvag varme.

Tilbehør og construction

  • Skær dine burgerboller igennem og find en pande som du varmer op med lidt olie, tag en serviet og tør pande over så olien bliver fordelt, rist nu bollerne til de er sprøde på indersiderne.
  • Så skal der bygges, og du følger blot billederne, mayo på oversiden, bøffen på undersiden, cheddar, syltet agurk og relish til sidst - nu kommer tricket så, som gør at denne burger bliver bare en lille smule bedre!
  • Varm panden du stegte bøfferne på op til middelsvag varm, put nu lidt vand på toppen af alle burgerbollerne og sæt dem på panden - der skal gerne være lidt snask og olie tilbage på panden, find så et låg du kan lægge over og giv dem 1 minut, hvor dampen fra panden og bollerne gør, at de bliver bløde og lækre uden på! Det holder! Men pas på de ikke bliver brændt under bunden, det kan godt ske!