Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Forårstapas: Kartoffelblinis, asparges, parmesan

Ret: Forret/tapas
Antal: 4
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

Kartoffelblinis

  • 2 store bagekartofler
  • 2 æg
  • 2 spsk. mel
  • 1 lille bundt purløg

Øvrige ingredienser

  • 1 stort bundt grønne asparges
  • revet parmesan
  • salt/peber
  • smør
  • lidt rapsolie

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog kartoflerne møre. Hæld derefter vandet fra og afkøl.
  • Pisk æg og mel sammen med snittet purløg. Mos kartofler sammen med æg og melet.
  • Knæk/skær den nederste hårde del af aspargesen af, og skær resten af aspargesen i mindre stykker.
  • Steg aspargesstykkerne i 1 spsk smør. Drys godt med salt og peber. Skru ned for varmen når de er begyndt at få lidt farve.
  • Steg nu dine blinis i lidt olie. Der skal cirka bruges en spsk. dej pr. blinis, og der burde være dej til omkring 14 små bliniser. Har man ikke en blinispande kan en almindelig pande også bruges med fx. en madring til at holde den runde form på din blinis.
  • Kom aspargesstykker oven på en blinis og drys med revet parmesan.
  • Server dine blinis