Go Back
+ servings
Udskriv
0 fra 0 stemmer

Stenbiderrogn, røræg royale, røget fløde

Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid40 min
Ret: Brunch
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 150 gr stenbiderrogn smagt til med salt og sukker
  • 4-6 æg
  • 25 gr smør
  • 1 spsk creme fraiche
  • 1/4 l piskefløde
  • 2 skiver rugbrød
  • Dild
  • Purløg
  • Salt og peber

Sådan gør du

Røget fløde

  • Kog fløden op (for en tykkere konsistens), tag den af varmen og lad den køle ned
  • Hæld fløden i en lufttæt beholder, og ryg den med smokegun

Rugbrødschips

  • Skær rugbrødet så tyndt som muligt (eller skær rugbrødet i mindre tern, og pres dem flade)
  • Bag i ovnen ved ca. 140 grader til de er sprøde

Røræg Royale

  • Smelt smør i en kaserolle ved mellem varme
  • Tilsæt de piskede æg og rør jævnligt til æggene er færdige
  • Tilsæt creme fraiche og smag til med salt

Anretning

  • I en dyb tallerken hældes den røgede fløde i bunden
  • Ovenpå anrettes æg og stenbiderrogn, samt rugbrødschips
  • Afslut med krydderurter