(DAG 1)
Rens og hak grøntsager til marinaden og bland det sammen med de øvrige ingredienser til marinaden. Skær kaninen i 5-7 stykker og læg dem i en stor gryde eller stegeso. Hæld marinaden over og stil det i køleskabet. Nu skal kødet trække i marinaden i minimum 8 timer.
(DAG 2)
Rens og hak champignoner i mindre stykker
Steg bacon på panden og sæt til side et lunt sted
Tag kaninstykkerne og vend dem i lidt mel.
Smelt 25 gr. smør ned i fedtstoffet fra baconen. Steg kaninstykkerne heri. Steg et par stykker ad gangen. Pas på ikke at kødet brænder på og vend stykkerne så de bliver brunet på alle siderne.
Mens du bruner kaninstyker, så kom 25 gr. smør i en gryde og brun champignonerne.
Si grøntsagerne fra marinaden.
Tag Kaninstykkerne fra og sæt dem et lunt sted, når de er brunet færdige.
Smelt 25 gr. smør og kom grøntsagerne fra marinaden på panden hvor der er stegt bacon og kanin.
Steg grøntsagerne let møre på panden.
Pil de tre laurbærblade op. Hæld nu væden fra marinaden ned i grøntsagerne. Lad det koge noget ind.
Hæld grøntsagsblandingen over i en skål og blend det.
Tag en stor gryde og kom kaninstykkerne, grøntsagsblandingen og to øl ned i - bland det sammen forsigtigt. Lad det simre nu i min. 60 min. - eller til kødet sidder helt løst på kaninstykkerne. Det fik ca. 1½ time i min gryde, og længere skader slet ikke - bare pas på at det ikke brænder på. Husk også at smage sovsen til med salt og peber. Er smagen for mørk og dyster, så tilfør evt. lidt fløde ;o)
Server kanin, svampe og sovs sammen med en god kartoffelmos og lidt frisk persille.