Go Back
+ servings
Udskriv
4.75 fra 4 stemmer

Påskelam special - Hjemmelavet shawarma med chili og purløg

Antal: 4 -6
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Shawarma

  • 1 kilo lammekød – Kan være kød fra boven eller en lammekølle. For at få et kilo kød fra en lammekølle med ben fratrækkes ca. et halvt kg.

Marinade

  • Ca. 5 dl græsk yoghurt/creme fraiche min. 18 %
  • 3 fed presset hvidløg
  • 1 tsk peber
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt muskat
  • 1-2 tsk garam masala
  • 3 spsk Ras el hanout hvis du kan opdrive det
  • Saften af 1 citron

Pitabrød - 8 stk.

  • 300 g mel Tipo 00
  • 200 g durum mel
  • Ca. 3 dl. vand
  • spsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • Ca. 15 g. gær

Cremefraiche dressing

  • 1 dl mayonnaise – hjemmelavet eller den bedste købte du kan finde fx Hellmanns
  • 1 dl Græsk yoghurt
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • Salt og peber
  • En anelse sukker
  • Citronsaft
  • Finthakket Purløg

Det grønne...

  • Friske tomater
  • Argurker
  • Rå løg
  • Salat

Sådan gør du

Shawarma

  • Alt efter smag og behag, kan lammekødet kæres i små, mundrette strimler eller lidt større tynde “flager”.

Marinade

  • Bland marinaden af de øvrige ingredienser.
  • Smag til. Den skal være kraftig, krydret og skarp.
  • Bland kødet i marinaden og lad det stå i minimum 12 timer.
  • Tag kødet op – kassér overskydende marinade.
  • Steg nu kødet på en stor, meget varm pande i små portioner, sådan at det steger og ikke koger. Det vil ryge og syde en del pga. yoghurten – men kødet får en meget delikat, lidt ru overflade, når marinaden er stegt ind i kødet. Pas på kødet ikke får for meget!
  • Skær eventuelt kødet ud med en kniv eller pizzahjul, så det ligner det kød, som du normalt forbinder med en ægte pita-shawarma fra den lokale.

Pitabrød - 8 stk.

  • Lun vandet og opløs gæren deri.
  • Bland mel, salt og olie sammen med vand og gær i en stor skål.
  • Ælt det til en smidig og elastisk dej.
  • Lad den hæve lunt i 3 timer.
  • Rul derpå dejen ud til en aflang pølse og skær 8 små stykker af den.
  • Rul dem i hænderne til en bolle og bank dem ud til pitabrød med håndfladen. Pas på ikke at lave dem for tynde midt på, at de jo skal kunne skæres op.
  • Opvarm ovnen til 250 grader. Har man en bagesten, kan denne med fordel bruges.
  • Bag dem i 4 minutter – til de hæver op – derefter vendes de og får ca. 2 minutter på den anden side.

Cremefraiche dressing

  • Bland ingredienserne sammen og smag til. Den skal være mild, rund og cremet.
  • Slut af med at blande lidt fintsnittet purløg i.
  • Den må meget gerne trække et par timer.
  • Hvis du har en gammel ketchupflaske (andre dressingflasker kan naturligvis bruges:), så riv etiketten af, vask flasken og skyld den med kogende vand og brug fyld din helt egen cremefraiche dressing herpå.