Go Back
+ servings
Udskriv
4.08 fra 56 stemmer

Côte du Boeuf

Forb. tid5 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid45 min
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Antal: 2 -3
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 stk. velvoksen Côte du Boeuf
  • Smør
  • 5-6 fed hvidløg
  • 5 kviste timian el. rosmarin
  • Salt - i mit tilfælde flagesalt fra Maldon
  • Peber - friskkværnet naturligvis

Sådan gør du

  • Tag bøffen ud af køleskabet ca. 1 time før stegning, dvs. 2 timer før servering, og stil den utildækket så den opnår rumtemperatur
  • Giv bøffen en generøs omgang salt og friskkværnet peber
  • Varm din bedste (og største) pande godt op
  • Giv panden lidt olie
  • Efter nogle sekunder bør olien være varm og du kan stille din bøf på panden
  • Sørg for at give bøffens kant en god stegeskorpe hele vejen rundt
  • Giv hver af bøffens sider 1-2 minutter
  • Giv endnu en omgang salt og peber
  • Skru ned for panden og tilsæt en stor klat kold smør, hvidløg og timiankviste
  • Du kan nu vælge 1 af 2 veje - lade din Côte du Boeuf stege stille og roligt færdig på 1/3 varme på panden eller smide panden i en 120 grader varm ovn - begge dele bør tage 30-40 min. - som altid går jeg efter en centrumtemperatur på 55 grader
  • Lad bøffen hvile ca. 10 min. før tranchering - som naturligvis gøres ved bordet
  • Giv dyret en sidste omgang salt

Video

Noter

Du serverer naturligvis din Côte du Boeuf med hjemmelavet pommes frites og bearnaise sauce!