Tag bøffen ud af køleskabet ca. 1 time før stegning, dvs. 2 timer før servering, og stil den utildækket så den opnår rumtemperatur
Giv bøffen en generøs omgang salt og friskkværnet peber
Varm din bedste (og største) pande godt op
Giv panden lidt olie
Efter nogle sekunder bør olien være varm og du kan stille din bøf på panden
Sørg for at give bøffens kant en god stegeskorpe hele vejen rundt
Giv hver af bøffens sider 1-2 minutter
Giv endnu en omgang salt og peber
Skru ned for panden og tilsæt en stor klat kold smør, hvidløg og timiankviste
Du kan nu vælge 1 af 2 veje - lade din Côte du Boeuf stege stille og roligt færdig på 1/3 varme på panden eller smide panden i en 120 grader varm ovn - begge dele bør tage 30-40 min. - som altid går jeg efter en centrumtemperatur på 55 grader
Lad bøffen hvile ca. 10 min. før tranchering - som naturligvis gøres ved bordet
Giv dyret en sidste omgang salt