Burger - the umami bomb
Vild og smagsfuld burger!
Burgerbollen
- Enten lave du bollerne efter opskriften der er linket til under denne opskrift - ellers køber du nogle gode krydderboller! Jeg kan personligt ikke lave dem lige så luftige og krydderbollernes let søde og kardemommede smag passer perfekt til din burger.
Trøffelmayo
- Lav en standard mayo som i linket under opskriften, men udskift en smule af olien med trøffelolie. Pas på! Trøffelolie kan være ret gennemtrængende.
Hurtig tomatrelish
- 1 bakke cherrytomater
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk hvidvinseddike
- 1 tsk honning
- 1 spsk tomatkoncentrat
- syltede agurker efter smag
- en god dusk persille
- lidt olie
Portobellobøf
- 1 bakke portobello-svampe
- 1 lille løg
- en god dusk persille
- 1 æg
- Lidt rasp
- Lidt olie
- Salt og peber
Bløde løg
- 3-4 løg
- Salt
- En klat smør
- Lidt vand
- Evt. 2 spsk Worchestershire sauce
Bøffer
- 5-600 gr hakket kød med høj fedtprocent hér lavet på shortribs
Andet
- En god fast ost. Jeg brugte en prästost og var yderst tilfreds med resultatet. Parmesan kunne også være et bud.
- Evt. et blad sprødt salat.
Hurtig tomatrelish
Hak løg og hvidløg fint og steg det i lidt olie ved jævn varme til løgene er blanke.
Tilsæt eddike og honning og lad det stege med et par minutter.
Tilsæt hakkede tomater, koncentrat og hakket persille og lad det koge ind til ønskede konsistens.
Lad relishen koge, og tilsæt hakkede syltede agurker efter smag.
Portobellobøf
Hak løget og steg det ved jævn varme i lidt olie.
Tilsæt de finthakkede svampe og steg til de har smidt væsken og denne er fordampet.
Steg finthakket persille med, det sidste minuts tid. Smag til med salt og peber.
Lad massen køle og bland med et æg og rasp, til en fars.
Fordel i 4 bøffer på en bageplade, og bag i ovnen ved 200 grader i 12-15 min.
Bløde løg
Løgene halveres og skæres i tynde skiver.
Varm en pande op ved mellemhøj varme og smid både smør, løg og salt på.
Lad løgen karamelisere lidt og tilsæt så lidt vand. Dette step gentages til løgene er færdige.
Tilsæt evt. Et par spsk Worchestershire sauce undervejs.
Bøffer
Steg bøfferne som du bedst kan lide dem. Jeg steger dem medium-well, så de stadig er lidt rosa.
Jeg bruger Shake Shack-metoden: Form bøffen ret tyk, smid den på den glohede pande og pres den flad med en spatel. Dette giver en mere ujævn overflade på kødet, som resulterer i en sprødere stegeskorpe.
Smid osten på bøffen et minuts tid før den er færdigstegt.