Go Back
Udskriv
3 fra 4 stemmer

Burger - the umami bomb

Vild og smagsfuld burger!

Ingredienser

Burgerbollen

  • Enten lave du bollerne efter opskriften der er linket til under denne opskrift - ellers køber du nogle gode krydderboller! Jeg kan personligt ikke lave dem lige så luftige og krydderbollernes let søde og kardemommede smag passer perfekt til din burger.

Trøffelmayo

  • Lav en standard mayo som i linket under opskriften, men udskift en smule af olien med trøffelolie. Pas på! Trøffelolie kan være ret gennemtrængende.

Hurtig tomatrelish

  • 1 bakke cherrytomater
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk tomatkoncentrat
  • syltede agurker efter smag
  • en god dusk persille
  • lidt olie

Portobellobøf

  • 1 bakke portobello-svampe
  • 1 lille løg
  • en god dusk persille
  • 1 æg
  • Lidt rasp
  • Lidt olie
  • Salt og peber

Bløde løg

  • 3-4 løg
  • Salt
  • En klat smør
  • Lidt vand
  • Evt. 2 spsk Worchestershire sauce

Bøffer

  • 5-600 gr hakket kød med høj fedtprocent hér lavet på shortribs

Andet

  • En god fast ost. Jeg brugte en prästost og var yderst tilfreds med resultatet. Parmesan kunne også være et bud.
  • Evt. et blad sprødt salat.

Sådan gør du

Burgerbollen

  • Tjek opskrifter længere nede!

Trøffelmayo

  • Tjek opskrifter længere nede!

Hurtig tomatrelish

  • Hak løg og hvidløg fint og steg det i lidt olie ved jævn varme til løgene er blanke.
  • Tilsæt eddike og honning og lad det stege med et par minutter.
  • Tilsæt hakkede tomater, koncentrat og hakket persille og lad det koge ind til ønskede konsistens.
  • Lad relishen koge, og tilsæt hakkede syltede agurker efter smag.

Portobellobøf

  • Hak løget og steg det ved jævn varme i lidt olie.
  • Tilsæt de finthakkede svampe og steg til de har smidt væsken og denne er fordampet.
  • Steg finthakket persille med, det sidste minuts tid. Smag til med salt og peber.
  • Lad massen køle og bland med et æg og rasp, til en fars.
  • Fordel i 4 bøffer på en bageplade, og bag i ovnen ved 200 grader i 12-15 min.

Bløde løg

  • Løgene halveres og skæres i tynde skiver.
  • Varm en pande op ved mellemhøj varme og smid både smør, løg og salt på.
  • Lad løgen karamelisere lidt og tilsæt så lidt vand. Dette step gentages til løgene er færdige.
  • Tilsæt evt. Et par spsk Worchestershire sauce undervejs.

Bøffer

  • Steg bøfferne som du bedst kan lide dem. Jeg steger dem medium-well, så de stadig er lidt rosa.
  • Jeg bruger Shake Shack-metoden: Form bøffen ret tyk, smid den på den glohede pande og pres den flad med en spatel. Dette giver en mere ujævn overflade på kødet, som resulterer i en sprødere stegeskorpe.
  • Smid osten på bøffen et minuts tid før den er færdigstegt.

Assembly

  • Tjek lidt længere nede