Go Back
+ servings
Udskriv
4.50 fra 2 stemmer

Hønsesalat à la Gastromand

Forb. tid5 min
Tilb. tid1 t 30 min
Samlet tid1 t 35 min
Ret: Frokostret, Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1/2 kylling - alternativt 2 store brystfileter
  • 1-2 dl. ærter
  • 150 g champignon
  • 100 g bacon
  • 1 lille dåse ananas - jep den er go' nok
  • Et par spsk. mayonaise
  • 250 ml. creme fraiche - så fed som samvittigheden tillader
  • 2 store spsk. karry - gerne flere forskellige slags
  • 2 Laurbærblade
  • Evt. Frisk estragon
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Dæk kyllingen med vand i en gryde
  • Tilsæt laurbær, 10 peberkorn og en spsk. salt
  • Kog op og lad simre under låg i ca. 30 min. eller indtil kødet kan plukkes af benene
  • Mens kyllingen koger steges bacon i mindre stykker
  • Læg bacon til side på et stykke køkkenrulle
  • Rens og steg champignon i mindre stykke i lidt af baconfedtet
  • Skær ananas i mindre stykker

Dressing

  • Rist karryen på en tør pande
  • Bland karry, mayo og creme fraiche

Saml salaten

  • Tag kyllingen op af vandet
  • Fjern skindet
  • Pluk kødet af benene og skær det i passende stykker
  • Bland dressingen med kød, ærter, ananas, og halvdelen af champignon og bacon
  • Smag til med salt og peber

Noter

Drys hønsesalaten med resterne af champignon, bacon og hakket frisk estragon umiddelbart ført servering.