En glohed fritureog jeg mener varmere end helvedes flammer selv!
Bønnecassoulet
400ghvide bønnerlæg dem i blød natten før
2stængler blegselleri
1stor løg hakket i grove tern
2store fint hakkede gulerødder
6fedhvidløg fint hakket
400gcherrytomater
1dåse hakket tomat
1stor glas rødvin
Salt/peber/sukker
Balsamico
Olie til stegning
Saften af ca. en kvart citron
Sådan gør du
Fritteret Steak
Gnid bøfferne med lidt salt og peber samt ca. 1 tsk. brun farin fordel på de to bøffer (4 sider) altså en kvart theskefuld til hver side af bøffen.
Smid dem i et ildfast fad og læg dem i ovnen ved 75 grader i en time, ikke længere. Herefter starter du på cassouleten.
Varm nu dine frituregryde op i mindst 20 minutter, gerne længere. Tag bøfferne ud af ovnen i dump dem i, det sprutter temmelig meget, så pas på! Giv dem 24 sekunder og tag dem op - tjek dem, de skal være godt mørke og sprøde, ellers give dem 10 sekunder mere, men pas på ikke at overdrive, de skal nok være færdige!
Lad dem hvile på en serviet og giv dem lidt ekstra salt og peber. Det skal gerne passe med at cassouleten er klar.
Bønnecassoulet
Kog bønnerne ca. 1,5 timer
Find en tykbundet gryde og smid et par gode sjatter olie ved
Svitse løg, hvidløg og gulerødder ca. 10 minutter, hvor husker at røre. Tilsæt så rødvinen og skru ned så det simrer i yderligere 10 min.
Herefter smider du tomaterne i og lader det svitse med i ca. 5 minutter, hvor efter du banker de hakkede tomater i.
Lad det simre og koge godt ind i ca. 15 min.
Hak blegselleri i fine små stykker og tilsæt dem nu. giv det yderligere 5 minutter, hvor du smager til med citron, balsamico, salt og peber.