Go Back
+ servings
Udskriv
3.80 fra 5 stemmer

Grillet svinemørbrad med nudler, forårsløg, koriander og chili

Antal: 2
Forfatter: Gastromand

Ingredienser

Marinaden

  • 1 spsk honning
  • 1 tsk brun farn
  • 1 tsk salt
  • Masser af friskkværnet peber
  • 2 spsk soya
  • 4 cm frisk ingefær
  • 1 tsk koriander frø
  • 1 tsk fennikel frø
  • 1 halv tsk knust chili
  • Saften af en hel lime
  • 2 spsk jomfru oliven olie

Alt det andet

  • 600 g svinemørbrad gerne dansk øko
  • 5 forårsløg
  • 1 frisk rød chili
  • 1 lille bundt koriander
  • 1 bakke karse
  • 4 fed hvidløg
  • 3 blokke ægge/hvedenudler
  • 2 lime
  • 2 spsk marinade
  • Salt/peber

Sådan gør du

Marinaden

  • Hvis du tilfældigvis har en "Drygrinder/hurtighakker" til din Bamix, så brug endelig den, eller så brug en morter til alt det tøre og bask det godt sammen, så tilsætter du det våde og får det most virkelig godt sammen!
  • Find et passende fad og hæld det over grisen, sørg for det kommer godt rundt i alle lommer og sprækker. Hvis du bruger et fad i passende størrelse burde du kunne gemme ca. 2 store spsk marinade, stil det til side.

Alt det andet

  • Start med at varme grillen godt op 230-250 grader, alternativt så bruger du en pande.
  • Når den er rygende varm, så svitser du grisen af i ca. 30 sekunder på alle sider. Herefter lægger du den på indirekte varm og lukker låget, mærk på den efter ca. 7-8 minutter, hvis den er meget blød, så har den ikke fået nok, giver den lidt efter? Så tager du den af og pakker den i sølvpapir.
  • Snit hvidløg og forårsløg i tynde skiver, fjerne kerne og indmad på chilien og skær den i ultra tynde strimler.
  • Varm en grydefuld vand op til det koger og smid nudlerne i.
  • Varm en wok godt op, til høj varme med en god sjat oliven olie og smid hvidløg samt chili på. Lad det simre et par minutter.
  • Tjek nudlerne er de færdige? Ellers så vent med at gøre mere indtil de er klar. Nå de er færdige så lad dem dryppe af i et dørslag.
  • Tilsæt nu marinaden, det bluset meget voldsomt op! Smid nudlerne og forårsløgene på og lad dem simre med.
  • Klip karsen og hak korianderne meget groft, skær limen i halve, men resten svitser videre, det skal kun have nogle minutter. Rør det godt sammen, så smagen fra marinaden bliver fordelt godt rundt.
  • Smag til med salt og peber.
  • Nu skærer du mørbraden ud i ca. 1 cm tykke skiver.
  • Tag nudlerne af varmen og hæld det hele ud på et stort fad.
  • Fordel nu kødet samme med nudlerne og drys karse og koriander over, pres en af limene ud over, og læg de to andre ved.