Go Back
+ servings
Udskriv
4 fra 2 stemmer

Grillet Sommersalat

Antal: 2
Forfatter: Gastromand

Ingredienser

  • 1 bundt forårsløg
  • 1 bundt asparges
  • 1 lille håndfuld mynte
  • 1 håndfuld hasselnøddekerner ca. 80 gram
  • 150 gram ekstra fine øko ærter hvis du kan få dem friske er det perfekt
  • Valnøddeolie
  • Jomfru oliven til pensling
  • Sherryvineddike
  • 2 tsk. Sirup eller honning
  • Salt/peber
  • Lidt daggammel brød
  • 1 fedhvidløg

Sådan gør du

  • Varm din grill op til ca. 250 grader
  • Rens dine grøntsager, skyld løgene og knæk dine asparges
  • Pensel kun dine forårsløg! Ikke asparges, de har bedste af at vente med pensling
  • Pensel brødet med olie og gnid det med hvidløg
  • Gril nu grøntsagerne og brødet, giv det et let tryk med en palet eller lignende
  • Stil en pande på grillen, hvis det plads og smid nødderne på, rist dem hurtigt igennem tørre og smid så sirup på, rør rundt så det bliver fordelt omkring nødderne.
  • Vend grøntsagerne og brødet
  • Nu burde det være færdigt, det skal helst have lidt brændemærker på begge sider, pensel dine asparges
  • Skær nu grøntsagerne på skrå over i tredjedele, hak mynten groft
  • Smid det på et passende fad eller lignende, drys mynte og løg udover
  • Drys salt og friskkværnet peber på, og dryp lidt valnøddeolie og sherryvineddike over, andet kan sagtens bruges