Go Back
+ servings
Udskriv
3.67 fra 6 stemmer

Gæste indlæg "De feminime retter"

Antal: 4

Ingredienser

Gulerødder ala Creme

  • 600 g gulerødder - gerne økologiske det er ved at være sæson
  • 50 g smør
  • Sukker salt, peber
  • 250 ml liter fløde
  • 1 bundt kruspersille/bredbladet persille/timian du vælger selv, dog skal du holde igen hvis du bruger timian under et halvt bundt skal bruges

Saltbagt selleri

  • 1 selleriknold
  • 3 kg af det billigste salt du kan opdrive

Relish af æble, selleri og løg

  • 2 stængler blegselleri
  • 2 skalotteløg
  • 1 håndfuld spansk kørvel/persille/basilikum du vælger selv
  • Revet skal af 1 økologisk citron
  • 1 æble
  • Rapsolie
  • Æblecidereddike
  • Peber
  • Salt

Sådan gør du

Gulerødder ala Creme

  • Rens gulerødderne og hvis de er store, skæres de i mindre stykker på skrå – husk at de skal være ensartede!
  • Smelt smørret i en sauterpande eller gryde og kom gulerødderne ved. Krydr dem med salt, peber og lidt sukker.
  • Sauter dem et par minutter. Tilsæt lidt vand og lad gulerødderne simre til de er halvmøre og vandet næsten er kogt væk. Hæld derpå fløde ved og lad dem koge ind til den er cremet og gulerødderne er al dente.
  • Tilsæt rigeligt med finthakket persille eller timian og smag til med salt og peber.

Saltbagt selleri

  • Skræl sellerien og indstøb den i fugtig køkkensalt i en passende størrelse gryde af en type, der kan tåle at gå i ovnen! Og på nu på, vi skulle nødigt ødelægge noget.
  • Tør bordet af efter salt og skræller, det skulle jo nødig hedde sig!
  • Bag den derefter i 2,5 timer ved 200 grader.
  • Tag derefter sellerien ud og bank den forsigtigt fri salten.
  • Skær den sellerien ud i ottende-dele og steg dem forsigtigt i rapsolie på en varm pande til de har fået lidt farve, et par minutter på hver side.

Relish af æble, selleri og løg

  • Snit blegselleri, løg, æble og citronskal – vær omhyggelig – det skal være smukt og ensartet at se på!
  • Hak nu din valgte krydderurt fint og bland det hele nænsomt sammen med olie, eddike, salt og peber.