Nye danske asparges med hollandaiseskum fra siphon
Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk
Ingredienser
Asparges
6store hvide asparges - køb de danskehvis du kan!
1spsk.Smør
Lun kartoffelsalat med varmrøget laks
Små kartofler til 2 personer
300gvarmrøget laks - er du en rigtig gastromandryger du den naturligvis selv
1æble skåret i små stykker
1håndfuld rucola
2spsk.kapers
1spsk.af din favoritolie
2-3spsk.æblercidereddike el. lign.
1lille tsk. af din yndlingssennep
Salt
Peber
Hollandaiseskum
2æggeblommer
150gklaret smør
Saft fra 1/4 citron
1spsk.eddike af en slags
Salt
Hvid peber
Sådan gør du
Hollandaiseskum
Fyr samtlige ingredienser i siphonflasken
Lock and load med en enkelt patron
Hold evt. flasken lun i lunkent vand (ikke over 60 grader)
Kartoffelsalat
Kog kartoflerne i let saltet vand
Pluk laksen i passende stykker
Lav en vinaigrette i bunden af en skål af olie, eddike, sennep, salt, peber
Tilsæt kapers og vend de halverede kartofler heri
Vend laks, rucola og æble i
Asparges
Bring et par centimeters vand i kog
Tilsæt smør og lidt salt
Umiddelbart før servering koges aspargesene et par minutter
Lad dem dryppe af på et rent viskestykke et kort øjeblik
Noter
Anret på tallerkenen og giv aspargesene et skud hollandaiseskum ved bordet og drys evt. med lidt krydderurter (jeg var løbet tør og det lokale supermarked var ikke leveringsdygtig, så jeg måtte nøjes med friskkværnet sort peber).