Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
4
fra
5
stemmer
"Pork Wellington" - fyldt svinemørbrad i sprød butterdej
Antal:
3
-4
Forfatter:
Gastromand.dk
Ingredienser
Mørbrad
1
stk. svinemørbrad
5
skiver
parmaskinke
1
pakke butterdej
250
g
svampe
1
håndfuld soltørrede tomater
Et par spiseskefulde grøn pest - basilikum
rucola eller hvad du lige måtte have stående
Glaserede grøntsager
5-6
gulerødder
1
bundt forårsløg
Et par håndfulde sugarsnaps
1
dl
vand
1
stor spsk. honning
1
spsk.
syre - citron
appelsin el. lign.
1
tsk.
salt
1
spsk.
smør
Sådan gør du
Rengør grøntsagerne
Hak champignons og soltørrede tomater
Steg dem tørre på panden
Flæk mørbraden "et par gange", så du har et stort stykke fladt mørbrad
Drys med lidt salt og peber og fordel champignons og soltørrede tomater udover mørbraden
Rul mørbraden stramt
Læg et stykke film ud på bordet
Placér stykkerne med parmaskinke på filmen
Smør pestoen udover parmaskinken
Placér den rullede mørbrad på parmaskinken og rul skinke og film stramt omkring
Læg stegen i køleskabet i min. 15. minutter
Smid et ovnfast fad i ovnen og tænd på 185 grader
Rul stegen i butterdejen, pensl den med et pisket æg og rids dejen med en kniv eller stik den med en kniv
Læg stegen i det ovnfaste fad og bag i ca. 35 minutter
Mens stegen er i ovnen, går du igang med grøntsagerne
Glaserede grøntsager
Grøntsagerne skæres i passende stykker og smides på en pande
Tilsæt vand, honning og syre
Lad det småkoge på ca. 1/3 varme indtil væsken er blevet "glace-like"
Pisk smør i umiddelbart før servering og smag til
Noter
Kødet blev anrettet på en bund af de glaserede grøntsager og fik en klat creme fraiche rørt op med lidt basilikumspesto.