Go Back
Egesnaps i glas
Udskriv
4.29 fra 7 stemmer

Egesnaps

Forfatter: Gastromand

Ingredienser

  • 1 flaske smagsneutral snaps eller vodka
  • 200 g. egespåner eller egetræ

Sådan gør du

  • Sørg for at bruge tørt egetræ, der ikke har rester af olie fra en motorsav, jord eller bark på. Hvis du ikke har direkte adgang til egetræsstykker fra naturen, så kan du i flere specialbutikker købe egespåner, der bruges til at få hjemmelavet vin eller øl til at få smag af fadlagring.
  • Hvis du vil have en let røget smag i din egesnaps, så rister du lige egetræet på en brandvarm pande inden du smider dit egetræ i et stort glas med tætsluttende låg. Herefter hælder du din snaps eller vodka på og stiller glasset langt væk – mørkt og ikke for varmt.
  • I starten kan du lige kigge til glasset, så du kan se hvor hurtigt snapsen ændrer farve fra den gennemsigtige spiritus til en flot gylden farve. Lad glasset stå i mindst et år og gerne endnu længere.