Go Back
+ servings
Pasta med helstegt kylling1 (8)
Udskriv
4.25 fra 4 stemmer

Pasta med helstegt kylling i svampesauce og farverige rodfrugtchips

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 fersk kylling
  • 250 g pasta - jeg brugte frisk men det er helt op til dig selv
  • 50 g smør
  • 250 svampe - denne gang brune/markchampignon
  • 1 øko citron
  • 2 hakkede løg - jeg havde rødløg på lager
  • 3 hakkede fed hvidløg
  • Grønne ringe fra 3-4 forårsløg
  • Hakkede rosmarinblade fra ca. 4 stængler
  • Et par farverige rodfrugter
  • 1 sjat hvidvin og Marsala - eller hvad du lige har
  • 2 kopper hønsefond eller bouillon
  • 1/2 l olie til fritering
  • Lidt olie til stegning
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

Kylling

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader
  • Tag dyret ud af køleskabet og tør den af... Stil til side
  • Bland smør med 1/3 af det hakkede hvidløg, 1/2 af det hakkede rosmarin, citronskallen og lidt salt og peber
  • Gnid bryster og lår under skindet med 1/2 af smøret
  • Gnid indesiden af skroget med først salt og derefter halvdelen af det resterende smør
  • Fyld derefter halvdelen af det hakkede løg og halvdelen af det resterende hvidløg i skroget
  • Stik huller i den skallede citron og prop den nu skallede og hullede citron i dyret
  • Bind evt. benene sammen med lidt madsnor
  • Smid fuglen på en rist i et ovnfast fad
  • Hæld et par kopper vand ved
  • Smid i ovnen ca. 20 min. pr. 450 g + 20 min.

Svampesauce

  • Vask svampene
  • Hak halvdelen forholdsvis fint
  • Skær den anden halvdel i skiver og stil til side
  • Smelt det resterende smør på en pande
  • Sauter det resterende løg, hvidløg og de finthakkede champignon
  • Tilsæt vin og kog ind til det halve
  • Tilsæt en kop hønsebouillon eller to
  • Skru ned og lad simre let i ca. 30 min.
  • <<Mens saucen simrer laver du dine rodfrugtchips>>
  • Si saucen - sørg for at presse al væde ud af svampeblandingen
  • Steg nu de skivede svampe hårdt på panden med lidt salt og peber - stil til side
  • Hæld den siede sauce tilbage på panden
  • Kyllingen bør efterhånden være færdig...
  • Tilsæt stegeskyen fra kyllingen (fjern det værste fedt med en ske)
  • Kog evt. saucen lidt ind
  • Tilsæt cremefraiche
  • Smag til og hold saucen varm på laveste blus

Rodfrugtchips

  • Varm olien i en lille gryde eller en friture hvis du er så heldig
  • Vask rodfrugterne
  • Slice dem tyndt på en mandolin
  • Læg skiverne i rindende koldt vand et par minutter
  • Tør dem i et rent viskestykke
  • Friter ca. 10 skiver af gangen
  • Læg chipsene på et rent viskestykke eller køkkenrulle og stil til side

Færdiggør retten

  • Kog og si din favoritpasta
  • Fjern skindet fra brysterne og steg det evt. sprødt i op restvarmen i ovnen
  • Pil kødet af kyllingen - sådan parterer du i øvrigt en kylling
  • Skær brysterne i passende stykker
  • Saml, kyllingekød, pasta, de stegte svampe og forårsløg i saucen
  • vendt rundt

Noter

Anret midt på tallerkenen med rodfrugtchips og evt. sprødstegt kyllingeskind. Afslut med rigeligt friskkværnet peber, havsalt og frisk rosmarin