Go Back
+ servings
Osso Buco
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Osso Buco

Antal: 4
Forfatter: Matias Pape

Ingredienser

  • 4 stykker kalveskank
  • 1-2 falsker rødvin brug gerne en billig, da vi ikke søger smag, men alkohol til at mørne kødet
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 helt hvidløg OBS: Ikke kun ét fed, men ét helt!
  • 3 skalotteløg
  • En lys oksefond eller en mørk kyllingefond bouillon kan også bruges
  • Friske rosmarin og salvie kviste
  • Bredbladet persille

Sådan gør du

  • Snit skalotte- og hvidløg fint og steg dem klare i olie, i en stor gryde. Tilsæt de
  • flåede tomater, samt lige dele fond. Kalveskankene ligges i gryden hvorefter
  • du tilsætter rødvinen. Jeg bruger selv lige under 2 flasker rødvin når jeg laver
  • retten – vil jo gerne have et lille glas imens jeg venter på at herligheden bliver
  • færdig.
  • Den friske rosmarin og salvie puttes i et kaffefilter som bindes sammen med kødsnor, som så ligeledes ryger op i gryden. Lad retten småsimre i 4 timer, hvorefter kødet langsomt vil gå i opløsning og du kan herefter fiske knoglerne op af gryden. De næste 2 timers tid bruger du på at koge retten langsomt og nænsomt ind. Efter 6 timers tid står du med en intens og velsmagende ret som i min verden smager bedre end noget andet

Noter

Jeg har i dagens anledning, for at holde det i den italienske stil, serveret den
med pasta (desværre ikke hjemmelavet) samt en drys af frisk persille - en Gremolata på hakket bredbladet persille, hvidløg og skallen af 1 citron ville også passe perfekt.
Alternativt vil en grov kartoffel/rodfrugt mos også gå rigtig godt dertil. Med
denne ret kan du ligeledes selv få lov at eksperimentere da den er så simpel.
Prøv dig frem – tilsæt evt. gulerødder, selleri, tomatpure osv. for at gøre
smagen endnu mere dyb og intens. Dette er bare min simple, men dejligt
kødfulde version!