Go Back
+ servings
Udskriv
4.34 fra 3 stemmer

Carpaccio og friske bønner

Antal: 4
Forfatter: Familiefar'en

Ingredienser

Kød og bønner

  • 400 oksemørbrad/kalveinderlår
  • En lille håndfuld timian
  • Salt/peber
  • 250 g friske grønne/gule bønner
  • 4 spsk. frisk parmasan smuldret i stykker
  • Oliven olie

Marinade

  • 2 små skalotteløg
  • 1 håndfuld kørvel gem lidt til pynt
  • 1 spsk dijon sennep
  • Saften af en halv citron
  • 2 spsk. hvidvins eddike
  • 6 spsk. oliven olie
  • 2 spsk. friskrevet parmasan
  • Salt/peber

Sådan gør du

Kød og bønner

  • Hak timian fint og rul kødet i det samt salt og peber
  • Varm en grydefuld letsaltet vand op og blancher bønnerne i 5 min
  • Fat en rygende varm pande, smid olie på og svits kødet 30 sekunder på hver side (120 sekunder i alt)
  • Tag det af og lad det hvile i samme tid
  • Find din skarpeste kniv og skær kødet i tynde skiver således der er lige mange stykker til hver (du kan med fordel fryse kødet i 10 minutter for nemmere at kunne skære det)

Marinade

  • Hak kørvel og giv parmesanen
  • Bland det med resten af ingredienserne - duft til det!
  • Lad nu bønnerne dampe af og vend marinaden heri

Noter

Så skal retten bare samles - nu lægger du bønnerne ovenpå kødet.
Resten af marinaden skal fordeles således den dækker alt kødet.
Gnid det gerne lidt ind i kødet.
Denne ret skal ikke vente, men tværtimod serveres med det samme.
Find noget godt groft brød til, og et køligt glas chardonnay eller pinot noir.