Go Back
+ servings
Udskriv
4.41 fra 5 stemmer

Filet af sommerbuk med ærtepuré og skinke

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Sommerbuk

  • 800 g filet af sommerbuk eller andet vildt fx. Krondyr

Ærtepuré

  • 200 g ærter
  • 40 g smør
  • En sjat hvidvin
  • Friskbælgede ærter til anretning

Skinke

  • 4 skiver Parmaskinke

Løg

  • 2-3 løg
  • 1 dl hvidvin
  • En klat smør
  • Et par kviste timian

Gulerødder

  • 4 gulerødder
  • En klat smør
  • Et par kviste timian

Sådan gør du

Sommerbuk

  • Afpuds og salt fileten min 8. timer før tilberedning
  • Gem de afpussede rester til senere
  • Fileten brunes af på en pande i lidt smør og krydres med salt og peber.
  • Placer nu fileten i et ildfast fad, og steg i ovnen (180 °C) i ca 10 min.
  • Fileten tages ud af ovnen ved en kernetemperatur på 58-59 °C.
  • Lad kødet hvile i 15-20 min.

Ærtepuré

  • Smelt smørret.
  • Tilsæt ærterne og blancher i et minut.
  • Tilsæt hvidvin og lad det fordampe (ca 5 min.)
  • Blend ærterne og smag til med salt og peber og måske lidt citronsaft.
  • Hold puréen lun.

Skinke

  • Rist skinken i ovnen til den er sprød.

Løg og Gulerødder

  • Skær en smule af enderne på de pillede løg.
  • Skræl gulerødderne og fjern det meste af toppen.
  • I en gryde tilsættes hvidvin, lidt smør, timian og de afpussede rester fra kødet.
  • Placer løg og gulerødder i gryden og damp i ca 5-7 min. til løgene er let møre.
  • Lad løgene køle lidt og skær yderligere lidt af bunden, til det er muligt at presse de enkelt skaller fra hinanden.
  • Gulerødderne glaseres på en pande i lidt smør tilsat lidt timian.
  • Samtidig varmes løgene let i ovnen.

Anretning

  • Anret det hele som på billedet og server med kogte nye kartofler.