Go Back
Udskriv
3.75 fra 4 stemmer

Surf N Turf

Forfatter: Familiefaren

Ingredienser

Surf

  • 750 g store tigerrejer kammuslinger, hummer eller hvad du er i humør til!
  • 5 fed hvidløg
  • bund bredbladet persille
  • 4 spsk. olie til stegning
  • 1 god klat smør
  • 1 tsk. chiliflager
  • Saften af en halv citron
  • Cognac til flambering
  • Salt/peber

Turf

  • 4 Store lækre bøffer Jeg brugte New York Strip Steakes
  • Olie til stegning
  • 1 klat smør
  • Salt/peber

Kartoffelsalat

  • 700 gram nye skrubbede kartofler
  • 1 rødløg
  • bundt bredbladet persille
  • 2 store spsk. mayo som du laver selv ikk?
  • 4 store spsk. cremefraise
  • 2 spsk rødvins eddike
  • Salt/peber

Sådan gør du

Kartoffelsalat

  • Vi starter i omvendt rækkefølge, kog kartoflerne i 8 min med rigeligt salt, sluk og lad dem trække færdige (stol på mig)
  • Skær dem i mundrette bider og lad dem køle lidt af
  • Hak løget og læg det i rødvinseddiken, tilsæt lidt salt og peber - vent 5 min
  • Bland mayo og cremefraise, tilsæt salt og peber og hak persille
  • Hæld halvdelen af væden fra løgene
  • Bland, mayo, creme fraise, persille, løg med kartoflerne
  • Stil det på køl

Turf

  • Varm en grillpande (hvis du har en) grundigt op!
  • Pensel bøfferne med olie og giv dem salt og peber
  • Grill dem og nyd synet!
  • Efter ca. 1 min tilsætter du smøret
  • Efter yderligere ca. 2 min vender du dem (tryk på dem, de skal give sig lidt for de er medium)
  • Tag dem af og pak dem grundigt ind i sølvpapir og lad dem trække til rejerne er klar

Surf

  • Klargør rejerne grundigt
  • Skær hvidløg i skiver
  • Varm en stor pande grundigt op og tilsæt et par voksne skvæt olie (ikke nærig!)
  • Tilsæt hvidløg og chili og steg dem hurtigt igennem
  • Tilsæt rejserne, nu går det hurtigt, så snart alle har taget farve tilsætter du cognac og sætter ild i svineriet, pas nu på håret!
  • Tilsæt smør og lad dem stege 30 sekunder, så smider du salt/peber, citron og persille