Go Back
+ servings
Udskriv
4.50 fra 2 stemmer

Hjemmelavet durum med lam og pistacienødder

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Kebab

  • 500 g hakket lam/oksekød vildt kan også bruges
  • 1 æg
  • 2 spsk. timian
  • 1 spsk. sød chili
  • 1 tsk. spidskommen
  • Skal af en ½ øko citron
  • 250 g pistacienødder husk at fjerne skallen
  • Salt/peber

Salaten

  • 1 bakke blandet salat
  • 1 stort rødløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 lille håndfuld mynte
  • citron
  • Salt/peber
  • 4 spsk god oliven olie
  • 1 spsk vineddike
  • 4 store tortillawraps
  • 2 dl. creme fraise

Sådan gør du

  • Bland farsen med krydderier, æg og nødderne, hvis du har en foodprocessor så brug den, ellers en hurtighakker, hvor du kører nødderne gennem, som du blander i farsen.
  • Del farsen i 4 lige store dele
  • Form dem som pølser og sæt dem på et spyd af metal
  • Grill dem til de er gyldne på alle sider ca. 15 minutter ved 230 grader
  • Skyld salaten og skær løget i meget tynde skiver
  • Bland olien, eddike og halvdelen af citronsaften med salt og peber og smid løgene i. Lad dem ligge i 5 min. Så trækker de sødmen ud og bliver bløde og lækre.
  • Bland creme fraise med dressingen fra løgene
  • Bland salat, mynte og løg sammen