Go Back
+ servings
Udskriv
No ratings yet

Balsamicobagt kartofler rødløg og kamsteg

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • Kartoflerne
  • 1 kg nye faste kartofler delt i kvarte
  • 100 g smør
  • bundt frisk rosmarin
  • 1 hvid løg delt i kvarte
  • 5 store rødløg delt i kvarte
  • 4 dl balsamico det billige er helt fint!
  • Salt/peber

Kamsteg

  • kg kamsteg (friland/øko hvis du er til den slags.
  • bundt rosmarin
  • 2 spsk. fennikelfrø
  • 1 rødløg skåret i kvarte
  • 4 laurbær
  • 3 glas hvidvin
  • Jomfru oliven olie

Sådan gør du

Kartoflerne

  • Kog dem i letsaltet vand i 8 min
  • Hæld vandet fra og læg dem tilbage i gryden
  • Opvarm gryden og kom smør og lidt olie samt hvidløg og rosmarin i
  • Når smørret er smeltet tilsættes løg, balsamico, salt og peber
  • Lad det hele boble i 5 min
  • Smid hele molevitten i et ildfast fad og smæk det i ovnen i ved 180 g. ca. 50 min.

Kamsteg

  • Stød fennikelfrø og hak rosmarin, drys det hele ud over et skærebræt med salt og peber
  • Rul nu steget grundigt i blandingen, tryk godt til!
  • Læg nu stegen i et ildfast fad sammen med hvidløg, rødløg, laurbær og 1 glas hvidvin
  • Smid stegen i ovnen i en times tid ved 180 g. - hvis den ikke er sprød så smid den øverst i ovnen, men pas på den ikke bliver sort
  • Tag stegen ud og lad den hvile i 10 min.