Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Letrøget kammusling på skovbund

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 12-16 små kammuslinger
  • 150 gr kartofler
  • En håndfuld små svampe vi brugte tørrede kantareller
  • 75 gr rygeost
  • 1 æble
  • 2 skiver rugbrød
  • Kørvel
  • Dild
  • Lidt smør

Andet

  • 4 Patentglas
  • Røgmaskine kan udelades

Sådan gør du

Kartoffel-rygeostecreme

  • Kog kartoflerne møre
  • Blend kartoflerne med rygeosten og et par stilke dild og kørvel
  • Smag til med salt og peber

Jord

  • Hak rugbrødet fint (lettest i en foodprocessor)
  • Rist på en tør pande ved høj varme

Svampe

  • Steg svampene i lidt smør
  • Placér svampene på et stykke fedtsugende papir

Kammuslinger

  • Fjern lukkemusklen fra kammuslingerne
  • Lynsteg muslingerne i smør

Anretning

  • Hæld kartoflen på en pose og sprøjt den i bundet af glassene
  • Drys med rugbrøds-jord
  • Herpå placeres kammuslinger, svampe, små æbletern og de flotteste skud af dild og kørvel
  • Blæs så meget røg i glasset som muligt og luk det hurtigt
  • Lad glasset stå 2-3minutter og fyld efter med røg
  • Server straks