Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Sølvbedesalat og citronpasta

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Sølvbeder

  • 1 bundt sølvbeder skal nok bestilles hos grønthandleren dagen før
  • 1-2 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 1 glas hvidvin
  • 1 pose pinjekerner
  • Salt og peber
  • Ingredienser

Citronpasta med basilikum

  • Ca. 750 g frisk pasta gerne tagliolini.
  • 2 citroner øko naturligvis
  • 225 g friskrevet parmesan
  • Ca. 2 dl olivenolie med citronsmag
  • 1 bundt basilikum
  • salt og peber

Sådan gør du

Sølvbeder

  • Rens sølvbederne og skær dem i mindre stykker, gem bladende.
  • Skær løg og hvidløg og svits dem i en tykbundet gryde.
  • Steg pinjekerne på en tør pande (pas på de ikke brænder).
  • Når løgene er faldet lidt sammen smider du bederne på.
  • Hæld hvidvinen på og giv det lidt salt og peber.
  • Læg låg på og lad dem simre i 6-7 minutter for svag varme, halvvejs lægger du bladene ved.

Citronpasta med basilikum

  • Riv skallen af citronerne og pres dem (vær modig, det skal nok blive godt!)
  • Du skal gerne have 1 dl. citronsaft, som du blander med olien og den revne parmasan. Smag den til med salt og peber.
  • Kog pastaen og hæl vandet fra, lad det dampe af i 3 minutter, hvis det er for varmt ødelægger du basilikummen.
  • Hæl pasta og citronblandingen væk. Hæk basilikum groft og vend den i.