Go Back
+ servings
Udskriv
4 fra 1 stemme

Pasta med sommertomater

Antal: 2 -4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 700 gram øko cherry tomater gerne i forskellige farver
  • 500 g pasta jeg brugte skruer gem lidt vand fra pastaen
  • 50 g smør
  • En lille håndfuld parmesan en stor hvis du er Gastromand
  • En håndfuld basilikum
  • En håndfuld oregano
  • 1 bund forårsløg
  • 1 løg
  • 1 hvidløg
  • En sjat hvidvin
  • 5 spsk. god balsamico
  • 2 spsk. oliven olie

Sådan gør du

  • Skær løget i skiver og halver disse. Skær hvidløget i skiver, svits det i oliven ved middelvarme i en pande (gerne en wokpande hvis du har en)
  • Skær tomaterne i kvarte og steg dem med når løgene er faldet lidt sammen
  • Tilsæt balsamico og hvidvin og skru ned til svag varme
  • Sæt pastaen over
  • Nu lader du det simre i ca. 10 minutter
  • Skær forårsløget i skiver på størrelse med en lille lillefinger, hak krydderurterne og steg det med i et par minutter
  • Tilsæt smør!
  • Hvis det bliver for tørt så tilsæt lidt pastavand
  • Bland nu pastaen sammen med tomatblandingen

Noter

Anret i en stor rustik skål midt på bordet server fx lidt groft brød til og et kølig glas hvidvin til.