Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Heftig salat med bresaola, æggestrimler og chili

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 6 øko. æg
  • ½ dl. vand
  • Din favorit salat jeg valgte en blanding
  • 10 stykker bresaola
  • 6 spsk. ekstra jomfru oliven olie
  • Evt. trøffel olie
  • Parmesan
  • Salt/Peber
  • citron
  • 3 spsk. vineddike
  • Chili
  • Frisk oregano/merian eller hvad du synes ku være lækkert

Sådan gør du

  • Fat en pande og varm den godt op. Hak chili og oregano og pisk det sammen med æg og vandet. Det er vigtigt du husket vandet.
  • Hæl nu lidt under en dl. af æggemassen på panden, vend den hurtigt rundt således den bliver fordelt godt.
  • Steg den ca. 50 sekunder, så er den færdig. Læg dem i en stak på en tallerken og hold dem varme med noget stanniol, der bliver 5-6 stk.
  • Efterfølgende ruller du dem sammen til en pølse, og skær dem ud i en cm. tykkelse. Ryst dem forsigtigt fra hinanden.
  • Anret bresaolaen på en stor tallerken, skyld salaten og vend æggestrimlerne i. Læg det midt på tallerkenen.
  • Rør olie, eddike, citron, salt og peber hurtigt sammen, og hæl det over.
  • Riv rigelige mængder parmesan.
  • Hvis du har trøffelolie, så dryp lidt over – og nyd duften

Noter

Man kan sagtens ændre denne ret, brug fx andre krydderurter eller anden salat. Desuden passer en god flaske hvidvin særdeles godt hertil, og i denne lyse tid er det altså ikke noget bedre. Husk at servere noget groft brød til.