Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Svinekoteletter, pærer, rødløg, basilikum

Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 4 store svinekoteletter
  • 4 faste pærer
  • 4-6 rødløg
  • 1 bundt basilikum
  • 10 fed hvidløg
  • En sjat hvidvin kan undlades
  • Olivenolie
  • Salt/peber/sukker

Sådan gør du

  • Kom salt og peber på koteletterne. Skær pærerne I mindre både – skær kernehus fra. Skrællen må gerne blive på.
  • Del løgene i ”både”, pil hvidløg og giv det et let klask med en bred kniv samt en halv håndfuld basilikum skåret i strimler. Læg det hele i en passende bradepande.
  • Drys salt, peber og sukker samt en pæn sjat olie og evt. hvidvin over.
  • Varm ovnen op til 220 grader og smid bradepanden ind. Mens brunes koteletterne af for høj varme på en pande i olie. Det tager ca. 4 minutter.
  • Nå de er færdige lægges de ovenpå pærerne og løgene.
  • Efter ca. 16-18 minutter skulle de være færdige. Koteletterne skal naturligvis være færdige, men pærerne skal have lidt bid. Skær det sidste basilikum i strimler og drys over

Noter

Læg pærer, rødløg og hvidløg nederst og en kotelet ovenpå. Server evt. en grøn salat, gerne med hvidvinseddike – lidt syre mod de søde pærer gør godt og groft brød giver det sidste.