Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Kåldolmere - Huntingstyle

Tilb. tid4 t
Samlet tid4 t
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 0,5 kg hakket vildt kød
  • 0,5 kg hakket svinefars 12-16% eller mere
  • Hvidkålsblade fra et lille hvidkålshoved
  • 150 gr. rå ris
  • 5 fed hvidløg
  • 2 spsk. paprika Edelsüss
  • 0,5 tsk. cayennepeber
  • Rigelige mængder revet muskat
  • tsk. salt
  • Rigelige mængder friskkværnet peber
  • 300 gr. Tomatpuré
  • Ca. 1½ liter oksekødsuppe Jeg brugte den fra Mou
  • 1-3 Okseben/vildtben de skal gerne kunne dække bunden af gryden

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienser på nær hvidkål, tomatpuré, suppe og ben sammen til en fars. Det kan være svært at krydre dette, så steg en lille prøvedelle og se om den er tilpas.
  • Kog hvidkålet i ca. 15 min. hvis du ikke har en stor nok gryde, så vend kålet lidt rundt til det er kogt.
  • Skær bladene fri ved stokken og tag dem af. Jeg synes det er lettest at ”rulle” dem af. Pas på de ikke går i stykker.
  • Nu skal farsen formes i små aflange pølser og rulles ind i bladene. Fjern det groveste af stokken på bladene. Du behøver ikke at snøre dem, de skal nok holde.
  • Fat nu den største gryde du har (det er altså et godt udtryk!) og placer okse/vildtben i bunden. Ovenpå placeres dine pakkede dolmere.
  • Rør tomatpuré og suppe sammen (varm det evt. op mens) og hæld det så over dolmere og ben.
  • Kog nu herligheden for rask varme i ca. 30 minutter og lad det efterfølgende simre i ca. 3 timer.