Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Orangemarineret andebryst med frisk spinat, kantareller og tranebær

Antal: 2
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 Stort orangemarineret berberie andebryst
  • Kantareller
  • Frisk spinat i rigelige mængder
  • Tranebær
  • Lidt bacon
  • 1/4 Piskefløde
  • Jordskokker
  • Olie

Sådan gør du

Andebryst

  • - Brystet steges på skindsiden til skindet er sprødt og stilles herefter til at hvile i 15-20 min (gem panden med andefedtet)
  • - Jeg er efterhånden blevet overbevist om at intervalstegning (se evt. artiklen Myter og fakta om stegning) giver det bedste resultat (hvis man ikke lige har tid til at langtidsstege ved 70 grader i 1/2-1 døgn:-) hvorfor brystet fik 12 min i ovn ved 175 grader, hvilede endnu 15-20 min, fik endnu 12-15 min i ovnen og til sidst hvilede 10 min igen.

Frisk spinat og kantareller

  • - Rengør den friske spinat, kantareller og jordskokker grundigt (ellers kommer din mad til at knase:-)!
  • - Hvis kantarellerne er tørrede lægges de i blød i lunkent vand i ca 30 min.
  • - Steg kantarellerne i det overskydende andefedt
  • - Tilsæt spinat og lidt bacon
  • - Tilsæt tranebær
  • - Tilsæt fløde og lad det simre i ca. 10 min.

Jordskokkechips

  • - Snit/skær/riv jordskokkerne i meget tynde skiver og læg dem i kold vand indtil 15 min før servering.
  • - De tynde skiver jordskokker vendes i rigeligt god olivenolie og fordeles i et jævnt lag på et passende antal bradepander, drys rigeligt med god salt over chipsene.
  • - Steg jordskokkerne i ovnen ved ca. 200 grader til de er sprøde (10-15 min).

Noter

- Skær andebrystet i tynde skiver
- Anret 3-5 skiver andebryst på passende mængde spinat og kantareller
- en lille håndfuld jordskokkechips placeres på tallerkenen
Retten nydes (ifølge min lokale vinekspert) bedst med et glas oversøisk Pinot Noir i glasset og jeg kan kun give ham ret:-)