Go Back
Udskriv
Recipe Image
Noter
–
+
servings
Udskriv
3.43
fra
7
stemmer
Braiseret svineskank med grøn kartoffelmos, konfiterede løg og ølglace
Antal:
4
Forfatter:
Gastromand.dk
Ingredienser
4
svineskanke afhængig af størrelse
3
fed
hvidløg
1
spsk
hel koriander
10
peberkorn
salt
1
spsk
smør
1
spsk
olivenolie
4
skalotteløg - jeg havde tilfældigvis skallotte i huset
så der blev ikke brug for sitauerne i denne omgang
1
mørk øl - her en Semper Ardens Ale
1/2
liter
vand eller fond
1
dl
æbleeddike
Blade
fra 1 bdt. salvie
Blade
fra 1 bdt. timian
4
røde æbler i grove tern
1
håndfuld tørrede tranebær
1
dl
honning
100
g
koldt smør i terninger
Sådan gør du
Snit skankene i sværen uden at skære for meget i fedtet
Knus hvidløg, koriander og peberkorn i en morter og gnid blandingen ind i skankene sammen med salt
Smelt smør og olie i en stegegryde.
Brun skankene på alle sider og læg dem til side.
Hak skalotteløgene og svits dem i gryden. Læg skankene tilbage i gryden. Hæld øl og æbleeddike over. Tilsæt salvie- og timianblade.
Tilsæt æbler og tranebær
Dryp honningen udover
Læg låg på gryden og sæt den i ovnen på 175° eller lad den simre på semilavt blus i mindst 2 timer.
Tag skankene op og hold dem lune indtil servering
Tag æbler, bær og blade op med en hulske
Si saucen og kog den ind til den begynder at tykne
Smag til med honning, eddike, salt og peber
Tag saucen af varmen og monter saucen ved at piske kolde smørterninger i umiddelbart før servering
Noter
Er der kun mandlige køn tilstede ved middagen, ryger der naturligvis 1 skanke på hver tallerken.