Go Back
Udskriv
5 fra 4 stemmer

Butterdejs Pizza – The Portuguese

Ret: Snack
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • The Portuguese
  • 200 gr søde kartofler i tern
  • 200 gr torsk
  • 100 ml fløde
  • 1 pisket æg
  • 1 finthakket løg
  • 1 finthakket fed hvidløg
  • En håndfuld finthakket bredbladet persille
  • En håndfuld finthakket koriander
  • Lidt muskatnød
  • 3 plader butterdej
  • Salt peber og olivenolie
  • 1 citron

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne i usaltet vand til de er møre. Dræn kartoflerne. Tilsæt fløden og bring dette i kog. Mos kartoflerne. Lad køle til stuetemperatur.
  • Salt torsken og steg ved høj varme. Del torsken fint.
  • Sautér løg og hvidløg i lidt olivenolie.
  • Tilsæt torsk, æg, løg, ¾ af krydderurterne og muskatnød til den temperede mos o rør den grundigt igennem.
  • Varm mosen igennem på middel varme.
  • Stik cirkler ud af butterdejspladerne (hvis du ikke har en udstikker, kan et glas bruges). Forbag cirklerne i ovnen i 7-8 minutter ved 200 grader. Stil evt. en ramekin midt på cirklen, så kun kanten puffer op. Ellers presses centeret af cirklen ned, et par gange under bagningen.
  • Fyld torske/kartoffelmosen på en sprøjtepose og fordel på dine forbagte butterdejsbunde.
  • Bag i 5-6 minutter.
  • Inden servering fordeles resten af krydderurterne udover og lidt citron sprøjtes over.