Svinekæbe braiseret i øl med glace og syrligt tilbehør
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk
Ingredienser
12stk. svinekæber
1go' mørk øl
2pastinakkerpersillerod eller lidt selleri
2gulerødder
1rødbede
1glas perleløg - ja jeg bruger glas
l.oksebouillon
1spsk.honning
1dleddike of some sort
1stjerneanis
salt
peber
Tilberedning
Sådan gør du
Kæber
Brun kæberne af i en stegegryde som kan tåle at gå i ovnen
Tilsæt grøntsager og øl
Kog op og tilsæt herefter bouillon
Kog op og lad småsimre ca. 5 minutter
Dæk gryden til med låg eller staniol og smid den i ovnen ved 185 grader i ca. 1,5 time.
Tjek at kæberne er møre før de tages op af væden og holdes varme i stanioel
Si væden over i en gryde og kog ned til ca. 2-3 dl.
Smag til med gastrik (alternativt honning), salt og peber
Umiddelbart før servering tages den glaceagtige væde af varmen og små klatter af iskold smør piskes i
Tilbehør
Rødbede skæres i små tern
Steg i lidt olie på panden
Tilsæt 1 stor spsk. honning og 1 dl eddike (vineddike, balsamico eller æblecidereddike) og stjerneanis
Lad rødbederne stege ved svag varme i 15 minutter
Tilsæt perleløg 5-10 minutter før servering
Noter
Se billede (kartoflerne var improviseret, men passer egentligt ikke særligt godt til smagsmæssigt:)
!Drikke
Server gerne en kraftig syrah/shiraz til, som passer godt med anisrødbederne.