Go Back
+ servings
Udskriv
4.15 fra 55 stemmer

Rødvinsglace inspireret af Brødrene Koch

Ret: Sauce
Køkken: Franks
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 dl balsamicoeddike – æble- rødvins- osv. kan naturligvis også bruges, og gerne i kombination
  • 1 spsk. honning
  • 1/2 flaske rødvin – gerne go’ rødvin
  • 1/4 flaske portvin – jeg har også brugt sherry med stor succes
  • 50 gram champignon
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk løg
  • 1 liter kalvebouillon eller kalvefond
  • 50 gram smør
  • tomatpure/en håndfuld cherrytomater - dette er ikke en del af brødrenes opskrift men jeg synes lige det giver det sidste touch

Sådan gør du

  • Honning karamelliseres let, eddike tilsættes og begge dele koges ind sammen til en såkaldt gastrique
  • Rødvin og portvin tilsættes og det hele reduceres til en tredjedel
  • De øvrige ingredienser tilsættes på nær smør, og saucen koges ind til 4 max 3 dl - evt. 2 alt efter hvor kraftigt du ønsker din sauce og hvor tynd/tyk den er på dette tidspunkt
  • Saucen sies og koges derefter op - du kan med fordel lave hertil dagen i forvejen
  • Efter at saucen er taget af varmen, “monteres” med koldt smør umiddelbart før servering

Noter

Har du problemer med at få glacen tykflydende kan du til nøds redde den ved hjælp af lidt meljævning