Go Back
Udskriv
4.34 fra 30 stemmer

Triple Cooked Fries

Hjemmelavede pommes frites
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • Bagekartofler – almindelige store kartofler kan selvfølgelig også bruges!
  • Mindst 2 liter rapsolie – solsikkeolie burde også kunne bruges – oliven er NO GO!
  • Salt i rigelige mængder

Sådan gør du

  • Vask kartoflerne
  • Skær dem i passende størrelse pommes frites og skyld dem under koldt vand indtil vandet ikke længere bliver "farvet" af stivelsen
  • Kog fritterne i vand med 1/2 dl eddike i 10-12 minutter
  • Lad dem efterfølgende køle i køleskabet i ca. 30 minutter
  • Varm olien på ca. 2/3 varme - test om olien er varm nok, ved at stikke enden af en af pommes friterne ned i olien – det skal boble stille og roligt
  • Lad pommes friterne stege indtil de begynder at tage farve – hemmeligheden ligger i at stege små portioner af gangen – brug evt. en stålsi
  • Herefter skal der køles i ca. 30 min. igen - her kan du også smide dem i fryseren indtil du skal bruge dem
  • Sidste omgang skal der fuld skrald på olien og pommes friterne steges indtil kulør er sprødhed er lige i øjet - hellere for meget end for lidt

Video

Noter

Det kan være svært at få samtlige pommes frites færdige på samme tid, da de skal laves i små portioner. Dette lille problems kan løses ved at lægge de færdige pommes frites på en bageplade og varm dem i en varmluftovn ved 200 grader i 5 minutter.