Go Back
+ servings
Udskriv
3.6 fra 10 stemmer

Gateau Marcel, Vanilieis, Hindbærcoulis

Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • Gateau Marcel
  • 200 g sukker
  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade gerne 75-80%
  • 1 dl pasteuriserede æggeblommer
  • 2 dl pasteuriserede æggehvider

Hindbærcoulis

  • 2-300 g frosne hindbær
  • 20-30 g flormelis

Is

  • Her hoppede vi let og elegant på en god færdigkøbt vanilie-is.

Sådan gør du

Gateau Marcel

  • Smør og chokolade smeltes i vandbad. Når massen er smeltet sammen, dækkes den til og sættes til side, til den er afkølet.
  • Æggeblommerne piskes hvide med halvdelen af sukkeret og vendes i chokolademassen.
  • Æggehviderne piskes stive med det resterende sukker og vendes forsigtig i chokolademassen.
  • Halvdelen af massen kommes i bradepande eller i ildfaste portionsglas og bages ved 175 grader ca. 30 minutter.
  • Den ubagte halvdel smøres på den bagte, og kagen sættes på køl i minimum 1 time, før den serveres.

Hindbærcoulis

  • Hindbærrene optøes en smule og blendes med flormelis.