Go Back
+ servings
Udskriv
4.30 fra 17 stemmer

Rabarbertærte med marcipan

Hvis du som jeg har en god stor rabarber plante i haven, så er dette et godt bud på en dessert.
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid55 minutter
Ret: Dessert
Køkken: Danish
Keyword: dessert, marcipan, rabarber, tærte
Antal: 8 personer
Forfatter: Aarhusianeren

Ingredienser

  • 2 stk æg
  • 50 g rørsukker
  • 125 g smør
  • 1 stk bourbon vaniljestang flækkes på langs og kornene skrabes ud
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g hvedemel
  • 60 g ristede kokoschips benyttede dem fra urtekram
  • 150 g marcipan
  • 300 g tynde stængler rabarber skåret i små stykker
  • 1 spsk flormelis

Sådan gør du

  • Tænd din ovn på 175 grader varmluft
  • Æg og rørsukker piskes grundigt sammen
  • Smelt smøret og tilsæt mens du pisker videre
  • Tilsæt vaniljekorn, bagepulver og mel mens du pisker videre
  • Kokuschips, små delt marcipan og en tredjedel rabarber vendes roligt i dejen
  • Smør din tærteform, og fordel dejen heri
  • Resten af rabarberne fordels jævnt og trykkes let ned i dejen
  • Drys evt. lidt ekstra rørsukker ovenpå
  • Så skal tærten i ovnen i en 30-35 minutter til den toppen er let brun og sprød
  • Tag tærten ud og lad den hvile lidt
  • Tag flormelis i en sigte og drys over tærten

Noter

Kan spises alene, med en god vaniljeis, med lidt creme fraiche eller flødeskum pisket med lidt sukker og/eller vanilje.