Go Back
Udskriv
Recipe Image
Instruction Images
Noter
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
4.30
fra
17
stemmer
Rabarbertærte med marcipan
Hvis du som jeg har en god stor rabarber plante i haven, så er dette et godt bud på en dessert.
Forb. tid
20
minutter
min
Tilb. tid
35
minutter
min
Samlet tid
55
minutter
min
Ret:
Dessert
Køkken:
Danish
Keyword:
dessert, marcipan, rabarber, tærte
Antal:
8
personer
Forfatter:
Aarhusianeren
Ingredienser
2
stk
æg
50
g
rørsukker
125
g
smør
1
stk
bourbon vaniljestang
flækkes på langs og kornene skrabes ud
1
tsk
bagepulver
100
g
hvedemel
60
g
ristede kokoschips
benyttede dem fra urtekram
150
g
marcipan
300
g
tynde stængler rabarber
skåret i små stykker
1
spsk
flormelis
Sådan gør du
Tænd din ovn på 175 grader varmluft
Æg og rørsukker piskes grundigt sammen
Smelt smøret og tilsæt mens du pisker videre
Tilsæt vaniljekorn, bagepulver og mel mens du pisker videre
Kokuschips, små delt marcipan og en tredjedel rabarber vendes roligt i dejen
Smør din tærteform, og fordel dejen heri
Resten af rabarberne fordels jævnt og trykkes let ned i dejen
Drys evt. lidt ekstra rørsukker ovenpå
Så skal tærten i ovnen i en 30-35 minutter til den toppen er let brun og sprød
Tag tærten ud og lad den hvile lidt
Tag flormelis i en sigte og drys over tærten
Noter
Kan spises alene, med en god vaniljeis, med lidt creme fraiche eller flødeskum pisket med lidt sukker og/eller vanilje.