Go Back
Udskriv
4.67 fra 6 stemmer

Æggekage / omelet

Æggekage eller omelet, tomat tomat... der skal normalt mel i en æggekage og ikke i en omelet.

Ingredienser

  • 8 stk faste kartofler (ikke bagekartofler)
  • 10 stk øko æg
  • 250 g chorizo-pølse
  • 2 stilke rosmarin
  • 2 stk rødløg
  • 1 stk citron (saften)
  • 2 spsk ekstra jomfruoliven olie
  • 1/2 bundt bredbladet persille
  • salt
  • peber

Sådan gør du

  • Brug gerne en wok- eller støbejernspande, og ikke for at gøre unødig reklame, men så påstås Jamie Olivers i hvert flad at kunne klare mindst 250 graders varme.
  • Start med at tænde ovnen.
  • Skræl kartoflerne og skær dem ud i 1 centimeters tykkelse. Kog dem i saltet vand.
  • Hvis du ikke har en wok-pande, så brug en almindelig, men find den med højeste kanter. Varm den godt op og smid pølserne, som du har skåret ud i 1 centimeter på. Olie er ikke nødvendigt, de smider en del krydret fedt, som danner grundlag for retten.
  • De skal stå 5 minutter, hvor du vender dem raskt rundt. Mens kan du skrælle løget og skære det ud i så tynde skiver som muligt, herefter lægger du dem i en skål og presser citronen ud over dem, tilføj oliven olie, salt og peber. Vend det godt rundt med dine fingerspidser.
  • Tilbage til kartoflerne – er de møre? Så er det af med vandet, lad dem dampe af et minut. Smid dem på panden sammen med rosmarinstilkene. Steg til kartofler bliver sprøde.
  • Imens slår du æggene ud i en skål med salt og peber.
  • Hæld massen på pande og lad det stå et par minutter. Hefter smider du panden i ovnen (og vær nu sikker på den kan klare det!). Ca. 5 minutter efter er den klar.
  • Smid de marinerede løg og lethakket persille basilikum eller purløg på umiddelbart før servering - gerne med et lækkert stykke brød til