Go Back
+ servings
Udskriv
4.84 fra 6 stemmer

Tærte med hjemmelavet mørdej

Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid1 t
Ret: Bagværk, Tærte
Antal: 1 tærte (26cm)

Ingredienser

Tærtedej

  • 175 g hvedemel
  • 85 g smør
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 1 stk æggeblomme

Fyld

  • 1 bundt spinat
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk fennikelblomster kan undlades eller erstattes af lidt fennikelfrø
  • 25 g smør
  • 125 g gedeost
  • 3 stk æg
  • 125 g creme fraiche 38%
  • 1 dl piskefløde
  • 10 stk salvieblade
  • 25 g revet parmesan

Sådan gør du

Tærtedej

  • Kør mel, salt, sukker og smør på en foodprocesser til det er en ensartet masse.
  • Tilsæt æggeblommen og en smule vand (måske 1 spsk) og kør til dejen er samlet.
  • Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Og kom den i tærteformen. Sæt på køl i en halv time før den bages ved 180 grader i 10 minutter.

Fyld

  • Skyl spinaten grundigt, men lad gerne en smule væde side på spinaten.
  • Svits finthakket hvidløg og fennikelblomster let i smørret. Kom spinaten på og varm til den er faldet sammen. Krydr med salt og peber. Tag den af varmen.
  • Rør æg, creme fraiche og fløde sammen. Krydr med salt, peber og finthakkede salvieblade. Kom på tærtedejen.
  • Arranger nu spinaten og skiver gedeosten herpå. Top med Revet parmesan og eventuelt et par ekstra salvieblade.
  • Bag 25 minutter (eller indtil æggemassen har sat sig) ved 180 grader. Tærten skal være gylden.
  • Server kold, varm eller lige midt imellem.