Go Back
+ servings
Udskriv
4.04 fra 25 stemmer

Drømmemuffins (Drømmekage)

Den klassiske drømmekage som muffins
Ret: Dessert/Kage, Kage
Køkken: Dansk
Keyword: drømmekage, drømmemuffins, muffins
Antal: 40 personer
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

  • 500 gr hvedemel
  • 100 gr smør
  • 600 gr sukker
  • 6 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 6 tsk bagepulver
  • 4 dl mælk (f.eks. letmælk)
  • 250 gr smør (til kokostopping)
  • 200 gr kokosmel (til kokostopping)
  • 500 gr brun farin (til kokostopping)
  • 1 dl mælk (til kokostopping)

Sådan gør du

  • Æg og sukker piskes sammen, så det bliver en ensartet og tyk masse. Brug en røremaskine, hvis du har en ved hånden. En elpisker kan også fint bruges.
  • Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål. 
  • Vend forsigtigt mel, bagepulver og vaniljesukker i æggemassen. Brug en dejskraber, og vend det godt sammen, uden at røre for meget. 
  • Smelt margarinen i en gryde, og kom mælk deri. Bring det i kog og tag det af varmen. Bland det i din dej, og igen uden at røre for meget. 
  • Kom din dej i muffinforme. Fyld dem ikke mere end halvt op. 
  • Bag dine muffins ved 180 grader varmluft i 20 minutter. 
  • Mens at kagerne bager så kan du lave din topping.
  • Kom alle ingredienser i en gryde og varme det op under omrøring. Når det hele er godt blandet er det klar. 
  • Fordel passende mængde topping på dine kager og bag dem yderligere 5 minutter ved 180 grader varmluft. 
  • Afkøl kagerne før servering.