Go Back
kartoffelpizza
Udskriv
4.89 fra 9 stemmer

Sprød kartoffelpizza

Helt simpelt med god smag!
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Keyword: kartoffelsalat, pizza, ricotta

Equipment

  • Pizzaovn

Ingredienser

  • Pizzadej (se link artiklen)
  • Friske kartofler
  • Ricotta
  • Frisk rosmarin
  • Flagesalt evt. Læsø salt

Urteolie

  • Olivenolie
  • Frisk Rosmarin
  • Frisk Timian
  • Frisk Basilikum
  • Salt

Sådan gør du

Pizzadej og bund

  • (se link artiklen)

Kartoflerne

  • Vask kartoflerne grundig og slice den helt tynd på et mandolinjern
  • Læg skiverne i iskoldt vand, det trækker stivelse ud af dem og sikre at de ikke bliver kedelig til de skal bruges.
  • Tilsæt lidt salt i vandet
  • Lige inden de skal bruges, spredes de ud på et tørt og rent viskestykke for at trække væske ud af dem

Urteolie

  • Læg urter i din morter og kør det helt fint
  • Bland det godt op med olivenolie

Pizza (før bagning)

  • Form en rund og tynd pizzabund
  • Smør et tyndt og jævnt lag ricotta på dejen
  • Læg et enkelt lag kartoffel-slices ud over hele pizzaen

Pizza (efter bagning)

  • Dryp lidt urteolie rundt på pizzaen
  • Drys med frisk rosmarin
  • Drys med en omgang flagesalt