Go Back
Chokoladeboller
Udskriv
4.63 fra 8 stemmer

Chokoladeboller

De lækreste boller med chokolade
Ret: Bagværk
Keyword: boller, chokolade
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

  • 200 gr smør
  • 2 æg (+ 1 ekstra til pensling)
  • 50 gr gær
  • 75 gr sukker
  • 45 gr marcipan
  • 5 dl mælk
  • 900 gr hvedemel
  • 150-160 gr mørk chokolade (jeg bruger 72% men brug din personlige favoritchokolade)

Sådan gør du

  • Smelt smøri en kasserolle
  • Bland gær og sukker i en røremaskine eller brug en håndmixer
  • Kom mælken oveni smøret så køler lidt og bliver lunken. Rør evt. lidt. Så går det lidt hurtigere
  • Kom smør og mælk ned til gær-blandingen, og rør det sammen
  • Kom et æg i ad gangen og bland det godt sammen
  • Riv marcipan ned i dejen
  • Tilsæt mel lidt ad gangen godt sammen. Det er her en røremaskine virkelig kan komme til sin ret
  • Hak chokoladen i forskellig størrelse grove stykker, og rør det sammen med dejen
  • Lad dejen hæve i 45 minutter
  • Form dine boller og læg dem på en bradepande beklædt med bagepapir
  • Lad bollerne efterhæve i 15 minutter
  • Pisk dit ekstra æg sammen og brug det til at smøre dine boller med
  • Bag dem ved 225 grader i cirka 13 minutter (i midten af ovnen). Når de har fået en god farve er de klar til at komme ud og køle af
  • Lad bollerne afkøle på en rist