Go Back
Udskriv
4.75 fra 4 stemmer

Pizza med parmaskinke, portobello, løg og vesterhavsost

Ret: Aftensmad, Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: pizza
Forfatter: Gastromand.dk

Equipment

  • Pizzaovn

Ingredienser

  • Pizzadej
  • Mutti pizza sauce (den nemme løsning, men lav gerne din egen)
  • Portobello svampe (kørt på mandolin)
  • Tynde skiver rød peber (kørt på mandolin)
  • Vesterhavsost
  • Parma skinke

Balsamico-Løgconfit

  • 1 spsk olivenolie
  • 2 stk store løg
  • 3 spsk brun farin
  • 7 spsk god basamico
  • Flagesalt (benyttede Læsø-salt)

Syltede rødløg

  • 4 stk rødløg
  • 4 dl æblecidereddike
  • 1 dl sukker
  • 20 stk peberkorn

Urteolie

  • Olivenolie
  • Frisk Rosmarin
  • Frisk Timian
  • Frisk Basilikum
  • Salt

Sådan gør du

Balsamico-Løgconfit (kan/skal laves før pizzadagen)

  • Skær løgene i ringe, nemmest er det på mandolinjern
  • Varm olien på en pande, og svits løgene til de karamellisere
  • Tilsæt farin og lad det smelte sammen med løgene
  • Tilsæt balsamico og lad det simre til du har en løgmarmelade
  • Hæld i en lukket beholder og sæt på køl

Syltede rødløg (kan/skal laves før pizzadagen)

  • Skær løgringene i ringe på mandolinjern
  • Læg dem i et rent sylteglas
  • Æblecidereddike, sukker og peberkorn koges op
  • Når sukkeret er smeltet væk hældes væsken over løgene
  • Luk glasset og lad det få stuetemperatur, herefter sættes de i køleskab

Urteolie

  • Læg urterne i din morter og kør det helt fint
  • Bland det godt op med en god olivenolie

Pizza (før bagning)

  • Form en rund og tynd pizzabund
  • Kør et jævnt lag pizzasauce på
  • Læg balsamico-løg, vesterhavsost, portobello-svampe, samt rød peber jævnt fordelt på pizzaen
  • Hvis du har en pizzaovn, skal den nu deri - ellers skal i en forvarmet ovn skruet op på max. gerne med en pizzasten.

Pizza (efter bagning)

  • Læg parmaskinken på sammen med syltede rødløg
  • Riv noget ekstra vesterhavsost ud over pizzaen
  • Dryp urteolie rundt på pizzaen
  • Sidst drysser du lidt flagesalt over pizzaen