Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 3 stemmer

Kanelsnegle med marcipanremonce

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Hævetid1 t 15 min
Samlet tid1 t 45 min
Ret: Bagværk, Kage
Køkken: Dansk
Keyword: kanelsnegl
Antal: 16 stk

Ingredienser

Dej

  • 3 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2+1 stk æg
  • 1,5 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 650 g mel
  • 125 g smør

Remonce

  • 150 g Mørk muscovado sukker eller brun farin
  • 100 g marcipan
  • 1 spsk kanel
  • 100 g blødt smør

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i mælken. Tilsæt 2 æg, sukker, salt og kardemomme.
  • Rør melet i af to omgange. Mængden af mel kan variere en smule efter type, alder osv. Ælt cirka 5 minutter til dejen er forholdsvis ensartet. Tilsæt klumper af smør mens du ælter. Ælt til dejen er glat, skinnende og ikke længere har synlige klumper af smør i sig.
  • Dæk den til og lad den hæve 45 minutter på køkkenbordet.
  • Rør, mens dejen hæver, alle ingredienser til remoncen sammen. Lad den stå på bordet.
  • Rul dejen tyndt ud - ca 5-6mm. Gerne i en firkant. Smør remoncen på og rul så stramt som muligt. Skær sneglene ud og læg dem på bageplader. Lad dem efterhæve en halv time.
  • Pensel med et sammenpisket æg lige før de skal i ovnen. Bag 12-14 minutter afhængig af størrelse ved 190 grader. De skal være gyldne.
  • Tag dem ud af ovnen og prøv at vent med at gå ombord i dem til remoncen ikke længere er som flydende lava. Kør dem eventuelt ind med lidt glasur.