Go Back
Udskriv
5 fra 1 stemme

Chokoladekage

En rigtig chokoladekage propfyldt med chokolade
Ret: Dessert/Kage, Kage
Keyword: chokolade, chokoladekage, kage
Forfatter: Fynboen

Ingredienser

  • 100 gr sukker
  • 100 gr brun farin
  • 375 gr chokolade
  • 75 gr smør
  • 50 gr fint hakkede mandler (eller mandelmel)
  • ½ dl mælk (fløde kan også bruges)
  • 4 æggehvider
  • 4 æggeblommer
  • salt
  • 1 tsk bagepulver
  • smør og mel til formen

Sådan gør du

  • Del æggene i æggeblommer og æggehvider
  • Pisk æggeblommer, sukker og brun farin sammen til luftigt i en skål
  • Vej 300 gr af chokoladen, så du har 75 gr og 300 gr. Hak evt. de 300 gr chokolade lidt groft, hvis ikke det allerede er i mindre stykker
  • Smelt de 300 gr chokolade sammen med smør og mælken ved svag varme og rør roligt ingredienserne sammen
  • Pisk æggehviderne stive med lidt salt i en separat skål. Mængden af salt kan du jo justere lidt, men du skal ikke bruge ret meget. Et drys er fint
  • De resterende 75 gr chokolade blandes med mandlerne og bagepulver i endnu en skål. Bare vend det godt sammen så det er blandet
  • Så tager du skålen med chokolade, smør og mælk og vender sammen med æggesnapsen. Herefter vender du stille og roligt mandel/chokoladeblandingen i, og til sidst vender du (igen) forsigtigt de piskede æggehvider i, så du får en homogen blanding
  • Tag en 24 cm springform smør den godt i smør og drys med lidt mel rundt i kanten.
  • Hæld chokoladedejen ned i springformen og bag kagen i ca. 45 minutter på 175 grader (varmluft)
  • Kagen er færdig når den begynder at revne lidt i overfladen. Bruger du kødnåltricket, og stikker den ned i kagen, så gør det ikke noget at der hænger lidt dej fast.
    Kagen er en anelse brownie/svampet agtig,
  • Kan kan godt serveres lun med f.eks. lidt friske bær og en god vaniljeis, men kan også sagtens serveres alene.