Go Back
+ servings
Udskriv
4.84 fra 6 stemmer

Gammeldags æggekage med bacon

Forb. tid10 min
Ret: Aftensmad, Frokost
Køkken: Dansk
Keyword: æg, bacon
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g kartofler
  • 25 g smør
  • 2 spsk kartoffelmel
  • 1,5 dl mælk
  • 16 stk æg
  • 16 skiver bacon
  • 4 spsk finthakket purløg
  • 4 stk tomater

Sådan gør du

  • Skær kartoflerne i små tern. Cirka 1x1cm. Steg 4-5 minutter i smøret uden at de for alvor tager farve. (det her kræver en ret stor pande 28cm fx)
  • Rør mælk og kartoffelmel sammen. Krydr med salt og peber. Slå æggene ud og pisk sammen med. Kom nu på panden. Lad det sætte en smule.
  • Kom i ovnen ved 180 grader varmluft i 30 minutter. Den skal have sat sig og være souffleret godt op.
  • Læg baconet i ovnen og bag cirka 10-12 minutter.
  • Top æggekagen med bacon, tomatskiver og purløg. Server sammen med rugbrød med tandsmør.