Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 5 stemmer

Rösti Toast

Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Ret: Fastfood
Antal: 2 toasts

Ingredienser

Løgkompot

  • 4 stk rødløg
  • 2 spsk olie
  • 1 dl æblecidereddike
  • 2-3 spsk sukker
  • 2 laurbærblade
  • 1-2 timiankviste
  • 5-6 peberkorn
  • 1 spsk honning
  • Lidt salt

Rösti

  • 3-4 store bagekartofler
  • 50 gr smør
  • Salt

Rösti Toast

  • 4 rösti
  • 100 gr Appenzeller
  • 100 gr Gruyere
  • 4 skiver god kogt skinke
  • 1 klat smør
  • Evt. lidt god sennep

Sådan gør du

Løgkompot

  • Halvér løgene og skær dem i tynde skiver
  • Svits løgene i olien i et par minutter, i en kaserolle. Løgene skal ikke tage farve, men blive bløde og ”klare”
  • Tilsæt eddike og sukker og lad løgene simre i et par minutter
  • Tilsæt laurbærblade, timian, peberkorn, honning og en knivspids salt
  • Lad simre i 15-20 minutter og smag til med salt, eddike og honning
  • Lad det simre i yderligere 5 minutter og lad kompotten køle helt ned

Rösti

  • Riv kartoflerne på et groft rivejern
  • Salt de revne kartofler grundigt, vend rundt og lad dem trække i 10 min
  • Vrid så meget væske som muligt ud af kartoflerne (evt. i et viskestykke)
  • Smelt en god klat smør på en slip-let pande ved medium-høj varme
  • Kom en ¼ af kartoflerne på panden, vend det rundt i smøret og saml det til en tyk pandekage
  • Pres og form kartoffelpandekagen som en skive ”toast-brød”
  • Steg gyldent på den ene side og flip (vha. en tallerken henover panden)
  • Steg til den er gylden og sprød på begge sider
  • Gentag med de resterende kartofler, til du har 4 ”skiver” rösti

Rösti Toast

  • Riv Apenzeller og Gruyere fint og bland osten
  • Smør evt. indersiden af dine rösti med sennep
  • Saml toasten (rösti-ost-skinke-ost-rösti)
  • Steg i en klat smør, ved lav varme, til osten er smeltet
  • Server med en klat løgkompot på siden