Go Back
Udskriv
4.84 fra 6 stemmer

Portvinssild med svesker

Ingredienser

Lage

  • 5 dl lagereddike
  • 400 gr brun farin
  • 10 sorte peberkorn
  • 8 laubærblade
  • 10 nelliker
  • 5 dl portvin
  • 150 gr svesker (uden sten)

Stegte sild

  • 300 gr rugmel
  • 2 dl solsikke eller rapsolie
  • 10 ferske sildefileter

Pynt

  • Kålskud
  • Grøn syre

Sådan gør du

Lage

  • Kog lagereddike, brun farin, sorte peberkorn,laurbærblade, nelliker, portvin ogsvesker i 15 minutter. 
  • Køl ned i køleskab

Stegte sild

  • Fold fileterne på midten.
  • Vend dem i rugmel.
  • Varm halvdelen af olien på en pande.
  • Steg fileterne på begge sider, til de ergennemstegte og sprøde (brug evt. resten af olien).
  • Læg de stegte fileter i lagen i 24 timer.

Servering

  • Lun sildene i ovnen inden anretning.
  • Læg dem i et fad med svesker fra portvinslagensamt kålskud og grønsyre.
  • Server rugbrød og fedt til.