Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Dyrelægens Natmad

... eller den lidt mere luksuriøse natlægens dyremad
Antal: 4

Ingredienser

Andelevermousse

  • 200 g Andelever
  • 1 Skalotteløg
  • 1 fed Hvidløg
  • 3 kviste Timian
  • 1/2 dl Cognac
  • 3/4 dl Fløde
  • 50 g Iskoldt smør

Syltede rødløg

  • 1 Rødløg
  • 1 dl Æbleeddike
  • spsk Honning

Ristet Rugbrød

  • 3 skiver Rugbrød
  • 25 g Smør

Andet

  • 8-10 skiver Røget oksekød
  • Karse

Sådan gør du

Andelevermousse

  • Fjern forsigtigt de fleste blodårer fra leveren. 
  • Svits finthakket skalotteløg og hvidløg på panden i lidt olie. Kom leveren og timian på og steg 2-3 minutter.
  • Tilsæt cognac og flambér. Kom leverblandingen i en blender sammen fløden og blend til blandingen er helt glat.
  • Tilsæt smør og blend til det er arbejdet ind i blandingen.
  • Smag til med salt, peber og eventuelt en smule æbleeddike.
  • Kom i en lille form og på køl i minimum 2 timer til den er kølet.

Syltede Rødløg

  • Skær rødløget i tynde skiver.
  • Bring eddike og honning i kog. Tilsæt løg og sluk for varmen. Lad det trække en times tid. 

Ristet Rugbrød

  • Stik cirkler ud af rugbrød og steg det sprødt i smør. 

Anretning

  • Læg kalveskiverne på rugbrødet og top med en smule andelevermousse. Herpå syltede rødløg (husk at dræne dem) og karse.