Go Back
+ servings
Udskriv
4.67 fra 3 stemmer

Chokolademazarin med Citrus og Kakaosorbet

Antal: 4

Ingredienser

Chokolademazarin

  • 125 g Marcipan
  • 100 g Smør
  • 100 g Sukker
  • 2 æg
  • 100 g Smeltet mørk chokolade (fx. Callebaut)
  • 1 spsk Kakao
  • 1 spsk Mel

Clementin-chips

  • 2 blade Husblas
  • 3 dl Vand
  • 2 Clementiner
  • 45 g Glucose
  • 100 g Sukker

Kakaosorbet

  • Sukkerlage fra Clementin-chips
  • 85 g Kakaopulver
  • 100 g Mørk Chokolade (fx. Callebaut)

Andet

  • 2 Clementiner
  • Bladguld (hvis der skal pimpes)

Sådan gør du

Chokolademazarin

  • Pisk marcipan, smør og sukker sammen til det er en ensartet lys masse.
  • Tilsæt æggene et af gangen og herefter den mørke chokolade.
  • Tilsæt kakao og mel.
  • Kom i en 18-20cm bradepande og bag 30 minutter ved 175g varmluft. Lad den køle helt af.

Clementin-chips

  • Kom vand, saft og fintrevet skal af 1 clementin, glucose og sukker i en gryde. Bring i kog.
  • Skær en clementin ud i millimeter tynde skiver.
  • Lad dem få et minuts opkog i gryden og placér dem så på en bageplade.
  • Bag clementinerne ved 110 grader i cirka 45 minutter (eller til de er helt tørre. Tiden kan variere en smule alt efter tykkelsen).

Kakaosorbet

  • Udblød husblas i koldt vand i minimum 10 minutter.
  • Varm sukkerlagen fra tidligere op. Heri smeltes nu husblassen.
  • Sluk for varmen og rør kakao og chokolade i. Rør til alt chokoladen er helt smeltet.
  • Sigt massen over i en lille beholder og sæt den på køl til den er helt kølet.
  • Kør den på en ismaskine eller indfrys i fryseren med hyppige omrøringer (et par gange i timen).

Anretning

  • Skær de resterende to clementiner ud i fileter (dvs. uden skindet).
  • Anret med et stykke kage, clementin-fileter og sorbet, som pyntes med bladguld (eventuelt) og tørrede clementiner.
  • Har du tørrede clementiner i overskud, går disse også godt som garnering i en cocktail senere på aftenen.